logo logo
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Misja Naszej: "Są dwie rzeczy, które chcielibyśmy dać naszym uczniom: Korzenie i skrzydła..."

Licznik odwiedziń
328143
Dziś624
Wczoraj692
Ten tydzień3302
Ten miesiąc7540
Wszystkie328143
grudzień 2015
npwścps
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Odwiedza nas 17 gości oraz 0 użytkowników.

uniafundusz

Erasmus1      rolaperasmus

 

 MASZ ZAWÓD, MASZ PRACĘ, MASZ PIENIĄDZE !

POMOGLIŚMY ZDOBYĆ CIEKAWY ZAWÓD
JUŻ WIELU UCZNIOM
PRZYJDŹ - POMOŻEMY I TOBIE!
 

NASZ ABSOLWENT

posiada maturę i tytuł technika,
to dobrze wykształcony fachowiec, przygotowany do dalszej nauki, umiejący

znaleźć się na rynku pracy w kraju i zagranicą. 

Dyplom potwierdzający kwalifikację w zawodzie uznawany jest we wszystkich 
krajach Unii Europejskiej.

JESTEŚMY SZKOŁĄ

z pasją, przyjazną uczniom i rodzicom, rozwijającą samodzielność, przedsiębiorczość i pozytywne myślenie.
 

ZAPRASZAMY DO KONTYNUOWANIA NAUKI W SZKOLE KSZTAŁCĄCEJ W ZAWODZIE:

 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Jeżeli jesteś osobą przedsiębiorczą i w przyszłości chcesz pracować w branży usługowo-gastronomicznej - ten zawód jest dla Ciebie !


28
25
Kształcenie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbywa się w ramach dwóch kwalifikacji:
  • Sporządzanie potraw i napojów - Uczniowie nabywają wiedzę niezbędną do prawidłowego przechowywania żywności, stosują receptury gastronomiczne, sporządzają potrawy i napoje, używają odpowiedniego sprzętu podczas procesu produkcji gastronomicznej, dobierają zastawę stołową do ekspedycji potraw i napojów, dekorują i wydają sporządzone posiłki.
  • Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - Uczniowie układają jadłospisy, obliczają wartość energetyczną i odżywczą posiłków, oceniają wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka. Opracowują karty menu, sporządzają kalkulację cenową potraw. Przygotowują ofertę usług gastronomicznych, prowadzą ich promocję i sprzedaż oraz rozliczenie.

 

To zawód dla osób:

  • ubiących przygotowywać posiłki,
  • odpowiedzialnych,
  • poszukujących nowych rozwiązań kulinarnych,
  • lubiących eksperymentować,
  • potrafiących działać w stresie,
  • nawiązujących dobre relacje z ludźmi,
  • lubiących działania organizacyjne.

 

 

Szkoła kształtuje umiejętności związane z przygotowaniem potraw oraz planowaniem
i organizacją żywienia. Umiejętności te są bardzo przydatne w zakładach żywienia zbiorowego (przedszkola, szkoły, szpitale, itp.), restauracjach, barach, jak również w żywieniu rodziny