logo logo
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Misja Naszej Szkoły: "Są dwie rzeczy, które chcielibyśmy dać naszym uczniom: Korzenie i skrzydła..."

Licznik odwiedziń
713853
Dziś1637
Wczoraj1717
Ten tydzień7548
Ten miesiąc32623
Wszystkie713853
maj 2020
npwścps
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.

uniafundusz

Erasmus1      rolaperasmus

 

 MASZ ZAWÓD, MASZ PRACĘ, MASZ PIENIĄDZE !

POMOGLIŚMY ZDOBYĆ CIEKAWY ZAWÓD
JUŻ WIELU UCZNIOM
PRZYJDŹ - POMOŻEMY I TOBIE!
 

NASZ ABSOLWENT

posiada maturę i tytuł technika,
to dobrze wykształcony fachowiec, przygotowany do dalszej nauki, umiejący

znaleźć się na rynku pracy w kraju i zagranicą. 

Dyplom potwierdzający kwalifikację w zawodzie uznawany jest we wszystkich 
krajach Unii Europejskiej.

JESTEŚMY SZKOŁĄ

z pasją, przyjazną uczniom i rodzicom, rozwijającą samodzielność, przedsiębiorczość i pozytywne myślenie.
 

ZAPRASZAMY DO KONTYNUOWANIA NAUKI W SZKOLE KSZTAŁCĄCEJ W ZAWODZIE:

 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Jeżeli jesteś osobą przedsiębiorczą i w przyszłości chcesz pracować w branży usługowo-gastronomicznej - ten zawód jest dla Ciebie !


28
25
Kształcenie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbywa się w ramach dwóch kwalifikacji:
  • Sporządzanie potraw i napojów - Uczniowie nabywają wiedzę niezbędną do prawidłowego przechowywania żywności, stosują receptury gastronomiczne, sporządzają potrawy i napoje, używają odpowiedniego sprzętu podczas procesu produkcji gastronomicznej, dobierają zastawę stołową do ekspedycji potraw i napojów, dekorują i wydają sporządzone posiłki.
  • Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - Uczniowie układają jadłospisy, obliczają wartość energetyczną i odżywczą posiłków, oceniają wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka. Opracowują karty menu, sporządzają kalkulację cenową potraw. Przygotowują ofertę usług gastronomicznych, prowadzą ich promocję i sprzedaż oraz rozliczenie.

 

To zawód dla osób:

  • ubiących przygotowywać posiłki,
  • odpowiedzialnych,
  • poszukujących nowych rozwiązań kulinarnych,
  • lubiących eksperymentować,
  • potrafiących działać w stresie,
  • nawiązujących dobre relacje z ludźmi,
  • lubiących działania organizacyjne.

 

 

Szkoła kształtuje umiejętności związane z przygotowaniem potraw oraz planowaniem
i organizacją żywienia. Umiejętności te są bardzo przydatne w zakładach żywienia zbiorowego (przedszkola, szkoły, szpitale, itp.), restauracjach, barach, jak również w żywieniu rodziny